Søg på bloggen

torsdag, november 22, 2012

Recipe: The chocolatecake

Photobucket


Chokoladekage - til ca til 8 personer:

Kage:
180 g smør
180 g god, mørk chokolade (gerne 70%)
3  øko æg
kornene af 
½ stang vanille
250 g rørsukker
110 g mel
1/2 tsk havsalt

Blåbærskum:
100 g blåbær - frosne, optøede eller friske 
75 g rørsukker
kornene af ½ stang vanille
2½ dl piskefløde

Smelt smørret og chokoladen i en tykbundet gryde over lav temperatur. Lad det køle lidt af, når det er helt smeltet. Pisk sukker og æg grundigt sammen med en elpisker og tilsæt vaniljekorn. Pisk chokoladeblandingen i lidt ad gangen. Kom dejen i en lille form beklædt med bagepapir/staniol og bag kagen i ca. 25 minutter ved 180 grader.
Kagen må endelig ikke få for meget, så tjek efter 20 minutter.

Når kagen er færdigbagt, tages den ud af ovnen og køles af. Imens laves blåbærskummet.
Kom solbær, rørsukker og vaniljestang i en gryde og kog det indtil det ligner marmelade, ca. 8-10 min ved jævn varme. Pisk fløden til flødeskum og vend halvdelen af det i solbærmarmeladen heri og rør det jævnt – og vend herefter resten af fløden i solbær-moussecremen. 

Fyld solbærmoussecremen ovenpå den afkølede chokoladekage og sæt den et køligt sted 2-3 timer til moussen er stivnet.


Pynt kagen med hvid chokolade, friske hindbær og friske mynteblade og servér for glade gæster. Bon appétit!


Photobucket

3 kommentarer:

Laura sagde ...

Øj, den ser læææækker ud ;)

Melanie D. sagde ...

Mange tak, Laura :-)

Sophie sagde ...

så kom den endelig :D

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...